Doe eens gek, gentrificeer naar een achterstandwijk!

Het SCP meldt in haar rapport ‘Interventies voor integratie‘ dat ons integratiebeleid een hoax is! Prima timing zo in de vakantie!

Welnu, volgens het rapport zijn de resultaten pover – voor zover er überhaupt iets over resultaten te zeggen is. Want dat is de meest onthutsende conclusie van het SCP-rapport: over de resultaten van dat integratiebeleid is geen zinnig woord te zeggen, omdat het in verreweg de meeste gevallen niet of beroerd wordt geëvalueerd.

Het rapport legt zodoende een wezenlijk trekje bloot van ons integratiebeleid. Dat draait helemaal niet om de immigrant, dat draait om ons eigen zieltje. Het fijne gevoel goed te doen – dat is wat telt, en niet de concrete resultaten.

Integratiebeleid, zo maakt het SCP duidelijk, is eigenlijk een vorm van binnenlandse ontwikkelingshulp. Ontwikkelingshulp helpt immers ook niet – maar goed dat de gulle gever zich voelt!

Bron: Elsevier

Voor wie het fijne gevoel extra kracht willen geven, komt het CBS met een aanbeveling: gentrificeer naar een achterstandswijk! Verlaat je villa met tuin waar je elke week het gras moeten maaien! Wisselen het in voor de stad waar je met volle teugen kunt genieten van de shoarmazaken, moskeeën en het overige culturele landschap.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: