Vaticaan waarschuwt voor islamisering Europa

Het Vaticaan ziet dat het mis dreigt te gaan in Europa. Anders dan de Europese regeringsleiders durft de Kerk zich wel uit te spreken over deze catastrofe.

De privé-secretaris van paus Benedictus XVI, Georg Gänswein, heeft gewaarschuwd voor de islamisering van Europa en benadrukt dat het continent zijn christelijke wortels niet moet veronachtzamen.

“Pogingen om het Westen te islamiseren kunnen niet worden ontkend”, zegt Gänswein in het weekblad Süddeutsche Magazin, dat vrijdag uitkomt. “De gevaren daarvan voor de identiteit van Europa moeten niet worden genegeerd uit een verkeerd begrepen respect.”

Gänswein verdedigde ook een rede die Benedictus vorig jaar gaf waarin hij een verband legde tussen de islam en geweld, die veel verontwaardiging bij moslims wekte. Volgens Gänswein wilde de paus met zijn toespraak ‘optreden tegen een zekere naïviteit’.

Onlangs zei de invloedrijke aartsbisschop van Keulen, Joachim Meisner, in een interview op de Duitse radio dat de immigratie van moslims ‘een breuk in onze Duitse, Europese cultuur’ heeft veroorzaakt.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: