Anti-Israël reportage van NOS Radio1 Journaal

Staatsradio 1 kwam vanochtend weer met een nieuwe reportage om Israël in een kwaad daglicht te brengen!

Je kunt ’s zomers helpen met de restauratie van een Frans Chateau, opgravingen doen in Italië of helpen om Palestijnse huizen te herbouwen die door het Israëlische leger gesloopt zijn. Dat laatste deden 40 vrijwilligers de afgelopen weken. Gisteren was de feestelijke oplevering.

De favoriete manier van de linkse journalist in zijn anti-Israël campagne is door een kritische jood aan het woord te laten. Deze correspondent heeft duidelijk gezocht naar een joodse vrijwilliger en vond er één die zich wilde uitspreken over ‘het joodse onrecht tegen de Palestijnen’.

De correspondent is het duidelijk eens met de reden die de vrijwilliger geeft over de beweegredenen van Israël om het huis te vernielen: Israël wil zoveel mogelijk land met zo min mogelijk Palestijnen erop. Zoals de correspondent zegt, weet hij toevallig dat er nog een reden is waarom het huis gesloopt is. Hiermee zegt hij impliciet dat hij erkent dat Israël zoveel mogelijk land wil met zo min mogelijk Palestijnen erop! Zijn reden is omdat het huis volgens Israël te dicht op de locatie van de Israëlische afscheidingsbarrière komt te staan.

Kortom: de aanleiding van de reportage – veertig vrijwilligers die bijna zijn klaar met het huis – wordt aangegrepen om Israël te bashen en het beeld te geven dat een huis van één zielige Palestijn meer waard is dat de levens die worden beschermt door de veiligheidsmuur!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: