Terrorist ziet vervoersmiddel vooral als wapen

Hoewel de eerst Gazelle-aanslag nog moet komen, concluderen deskundigen dat terroristen meer zien in vliegtuigen dan alleen een vervoersmiddel. Geen gekke conclusie sinds 9/11 – bijna zes jaar geleden! Wanneer je aanslagen in Bagdad, Madrid, Londen en Glasgow bekijkt ontkom je niet aan het verband tussen terreur en vervoersmiddel. Nu realiseer je je misschien ook waarom als die terroristen op de taxi zitten!

Terroristen zien vliegtuigen tegenwoordig voornamelijk als een wapen waarmee ze veel slachtoffers kunnen maken. Het veroorzaken van schade en slachtoffers is een doel op zich geworden. De jaren dat vliegtuigen door terroristen werden gekaapt om een drukmiddel in handen te krijgen, zijn voorbij.

Dat concluderen onderzoekers van het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Zij beschrijven hun bevindingen over terreur in de luchtvaart in een themanummer van Justitiële Verkenningen, dat het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) woensdag publiceert.

De onderzoekers hebben ruim driehonderd terreurgevallen in de burgerluchtvaart bekeken die zich vanaf eind jaren zestig hebben voorgedaan, van kapingen tot bomaanslagen. Zij spreken van een trend naar grootschalige aanslagen met vliegtuigen, waarbij het maken van slachtoffers het voornaamste doel is.

Bron: De Telegraaf

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: