Kritiek Hirsi Ali op PvdAllochtonen

De PvdA, herder over de allochtonen bevolking, laat het afvallige schaap Ehsan Jami in de steek. Argument van Bos is dat beledigen of kwetsen van moslims fout is. Klinkt plausibel was het niet dat voor moslims alles beledigend en kwetsend is.

Ehsan Jami’s mening dat Mohammed een ‘crimineel’ en een ‘verschrikkelijke man’ is, wordt door de PvdA gezien als een stelling die niet kan kloppen. Dit puur en alleen omdat het moslims kwetst. Opdracht voor Bos en de PvdA is om de koran te lezen en zelf te onderzoeken wat er geschreven staat over Mohammed.

Als moslims een conclusie trekken over Mohammed en op basis daarvan de islam verlaten, wie is Bos dan om deze conclusie te veroordelen? Als Bos de koran zelf heeft gelezen moet hij ook zeggen wat hij van Mohammed vindt.

Tot dan moet hij Ehsan Jami steunen als lid van de partij. Gelukkig bleef deze PvdA-dwaling Ayaan Hirsi Ali niet onopgemerkt.

‘PvdA laat mensen als Jami in de steek’

Ayaan Hirsi Ali, voorheen Tweede Kamerlid voor de VVD en nu werkzaam voor de conservatieve denktank American Enterprise Institute, heeft gisteren vanuit haar woonplaats Washington felle kritiek geleverd op de PvdA en partijleider Bos.

Bos had in de Volkskrant gezegd dat de PvdA geen steun verleent aan het steuncomité voor ex-moslims dat zijn partijgenoot Ehsan Jami wil oprichten. Via haar woordvoerster in Nederland – ook de woordvoerster van Jami – liet Hirsi Ali weten dat de PvdA „solidair lijkt te zijn met intolerante fundamentalisten in plaats van met vrijheidsstrijders zoals Ehsan Jami”. Hirsi Ali vindt dat de PvdA mensen als Jami „in de steek laat”.


Jami, raadslid in Leidschendam-Voorburg, kreeg maandag extra beveiliging nadat hij vorig weekend in zijn woonplaats door drie mensen in elkaar was geslagen. Hij had eerder, in een interview met Trouw, de profeet Mohammed een ‘crimineel’ en een ‘verschrikkelijke man’ genoemd.

Wouter Bos zei dat de PvdA de enige partij in Nederland is die „ondubbelzinnig stelling neemt voor het recht om uit het geloof te treden, ook als dat de islam is”. Maar de PvdA zal geen steun bieden aan een comité dat „denkt dat de manier om dat doel te bereiken, bestaat uit het beledigen of kwetsen van mensen wegens hun geloof”.

Hirsi Ali, die zelf in Nederland werd bedreigd vanwege haar opvattingen over de islam, zegt dat ze Jami steunt en „de barbaren die hem hebben mishandeld” veroordeelt. Ze vindt dat de ‘rule of law’, de basis van de rechtsstaat, langzamerhand wordt uitgehold als het al gevaarlijk wordt om boodschappen te doen in Leidschendam.

Ook voorzitster Mina Ahadi van de Zentralrat der Ex-Muslime in Duitsland steunt Jami in zijn kritiek op de islam. Volgens haar staat de islam gelijk aan fascisme. In de Duitse krant Der Welt zei ze gisteren: „Het is zijn goed recht een religie te bekritiseren. Het is geen zonde om over religies grappen te maken.”

De bedenker van het steuncomité voor ex-moslims, journalist Michiel Hegener, zei gisteren in NRC Handelsblad dat Jami „uit de bocht is gevlogen” met zijn kritiek op de islam. Volgens Hegener lijkt het alsof Jami mensen oproept om de islam te verlaten. Hij vindt het jammer dat de discussie alleen nog maar over Jami gaat, en niet „over wat in de wet vastligt, maar wat door de islam wordt bestreden: dat je vrij bent om zelf te bepalen of je wel of niet gelooft”.

Bron: NRC

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: