Dementie treft bisschop Muskens

Lastig als je niet meer weet wie of wat je bent of waar je in gelooft. Ben ik een grote smurf of de negende bisschop van het bisdom Breda? Nou zeg¿! Bisschop Tiny Muskens is geestelijk een beetje in de war, zover mag duidelijk zijn.

De omstreden katholiek overtreft Elle Vogelaar met foute uitspraken! Nog maar anderhalf jaar geleden verklaarde Muskens dat de dialoog tussen christenen en islamieten geen toekomst zal hebben zolang er in Saoedi-Arabië geen kerken gebouwd kunnen worden.

Vandaag komt de arme man in Netwerk met het voorstel om God voortaan Allah te noemen. Het is goed dat de 71-jarige zijn ontslagbrief al op de bus heeft gedaan, want voor zulke uitspraken maakt de paus wel een uitzondering omtrent euthanasie.

Bisschop Muskens van Breda vindt dat alle gelovigen God voortaan Allah (het Arabische woord voor God) zouden moeten noemen. Hij zei in Netwerk dat daardoor meer onderling begrip tussen gelovigen zal ontstaan.

Muskens verwees naar zijn jarenlange verblijf in Indonesië, waar hij gewend was God Allah te noemen. Hij rekent niet op een enthousiaste ontvangst van zijn voorstel, wegens emotionele bezwaren van gelovigen. Maar over 100 tot 200 jaar zal dat volgens hem anders kunnen zijn.

Muskens deed ooit de controversiële uitspraak dat wie arm is en honger heeft, een brood mag stelen.

Bron: Teletekst

Wie ben ik?

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: