Indonesiërs betogen voor islamitisch wereldrijk

Het grootste moslimland ter wereld was zondag het podium van fundamentalisten om te pleiten voor één globale moslimsregering, de kalifaat. Wetten door de mens gemaakt zijn voor de onreinen. Simpel denkwerk zegt: een duidelijke scheiding tussen ons en zij, wij dus!

Zeker 100.000 fundamentalistische Indonesiërs hebben zondag in de hoofdstad Djakarta opgeroepen tot de vorming van een nieuw kalifaat.Volgens de radicaal-islamitische Hizb ut-Tahrir (Bevrijdingspartij), die de massademonstratie organiseerde, is de betoging de grootste bijeenkomst ooit van moslimactivisten. null
Honderdduizend moslims uit heel Indonesië kwamen naar hoofdstad voor conferentie

Kalifaat
Op een conferentie in Djakarta riepen ruim honderdduizend leden van Hizb ut-Tahir op tot de vorming van een nieuw kalifaat, dat alle moslimlanden in de wereld moet verenigen onder de vlag van de sharia.

Het laatste islamitische kalifaat ging in 1924 ten onder met de definitieve ondergang van het Ottomaanse Rijk. De vorming van een nieuw islamitisch wereldrijk is ook een streven van terreurnetwerk Al-Qa’ida.

Verboden
Hizb ut-Tahir geldt als een zeer radicale organisatie die snel aan invloed wint in ’s werelds grootste moslimland. De groepering is in veel moslimlanden en in enkele Europese landen verboden.

In Centraal-Azië zitten honderden leden vast. De Indonesische overheid had een aantal belangrijke sprekers geen toegang verleend.

Bron: Elsevier

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: