De koran is een gewelddadig boek

De Koran is gebaseerd op geweld, dat zeggen de gereformeerden van het Reformatorisch Dagblad. De achterliggende gedacht van de oproep om dit boek te blijven bestuderen wordt niet duidelijk.

Iets bedenken gaat natuurlijk wel. Lees de koran en ontdek wat een barbaren het zijn, die moslism. Of lees koran omdat je dan vanzelf geweldadig wordt.

De overstap van een gereformeerde naar de islam is betrekkelijk klein. Een vredelievend Christen verlaat niet zomaar de Jezus van vrede, voor de Mohammed met zijn zwaard.

Iets er iets is dat Jezus niet wil dat een boek dat “het gebruik van geweld sanctioneert”.

Blijf de Koran bestuderen

De boodschap van de Koran staat weer volop in de aandacht dankzij de oproep tot het verbieden van het boek door Kamerlid Wilders. Albert Vente is niet voor een verbod, maar pleit voor bestudering van de Koran, om zo te leren dat de islam gebaseerd is op geweld.

Het is niet verstandig van de heer Wilders om aan te dringen op een verbod van de Koran. De vrijheid van godsdienst en van drukpers (artikelen 6 en 7 van de Grondwet) behoren tot de grondrechten, die onze democratie waarborgen. Boekverboden en boekverbranding doen mij met afschuw terugdenken aan de Kristallnacht van de nazi’s.

Dit neemt niet weg dat we toch moeten kennisnemen van de godsdienst van de islam door onder meer de Koran te gaan lezen, die het gebruik van geweld sanctioneert, ja zelfs aanmoedigt. Een uitstekende vertaling in het Nederlands is die van J. H. Kramers, in leven hoogleraar in het Arabisch en de instellingen van de islam te Leiden.

Alhoewel de uitspraken van Mohammed staan in een historische context hebben ze meestal ook gezag voor het heden.

Ik noem een paar soera’s uit de Koran.

Soera 4:115: „Maar wie zich afscheidt van de Boodschapper, nadat voor hem de rechte leiding duidelijk is geworden, en een andere weg volgt dan die der gelovigen, die zullen Wij wenden naar waarheen hij zich heeft afgewend en Wij zullen hem doen braden in Djahannam en een kwade gang is dat.” Djahannam is het bestemmingsoord der ongelovigen.

Soera 5:33a: „Doch de vergelding van hen die Allah en Zijn Boodschapper bestrijden en zich beijveren verderf te brengen in het land, is dat zij ter dood gebracht worden of gekruisigd, of dat hun handen en voeten worden afgekapt van weerszijden, of dat zij uit het land verbannen worden.”

Vogelvrij
Door deze soera’s is Ehsan Jami in moslimkringen vogelvrij verklaard. Het hele stelsel van de islam is dus volstrekt dictatoriaal en gebaseerd op geweld.

Beide soera’s worden door de islam ook thans nog wereldwijd toegepast (onder meer in Iran en Irak). En dat begint in ons land eveneens de kop op te steken.

Felle protesten daartegen uit de Korangetrouwe moslimwereld heb ik nog steeds niet gehoord! Op grond van Romeinen 13 dient onze overheid krachtig op te treden tegen de eigenrichting (= zelf rechter spelen), al dan niet gepaard gaande met geweld!

De auteur is deskundige op het gebied van staatsinrichting.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: