‘Criminele vreemdeling gewoon weg’

Doel van Albayrak is zoveel mogelijk vreemdelingen binnenhalen en houden.!

Staatssecretaris Albayrak (Vreemdelingenzaken) laat zien dat Nederland wordt geregeerd door “een kabinet van onderzoeken in plaats van een kabinet van aanpakken”.

Dat zegt VVD-leider Mark Rutte, in reactie op de beslissing van Albayrak om de verscherping van het uitzetbeleid voor criminele vreemdelingen in de ijskast te zetten. De staatssecretaris wil eerst weten wat de effecten zijn van een verscherping voordat ze de maatregelen, die zijn bedacht door haar voorgangster Verdonk, invoert.

“Dat onderzoek is helemaal niet nodig”, zegt Rutte. ,,Het gaat om mensen die hier drie jaar wonen en een crimineel feit begaan. Die willen wij hier helemaal niet hebben.”

Verdonk wilde vreemdelingen die hier drie jaar wonen hun verblijfstitel kunnen afnemen zodra ze een misdrijf begaan, ongeacht de straf die ze daarvoor opgelegd krijgen. Nu geldt daar een glijdende schaal voor. Iemand die tussen de twee en drie jaar in ons land is, kan zijn verblijfspas kwijtraken als hij veroordeeld wordt tot een halfjaar.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: