Israël rekent in met zes Hamas–extremisten

Het kip-en-ei-probleem typeert de vicieuze cirkel van geweld tussen Israël en de Palestijnen. Is een aanslag of raketbeschieting van de Hamas-terroristen de oorzaak van een Israëlische uitschakeling van extremisten of het gevolg? Hiervoor moet je kijken naar wie bereid is het geweld te stoppen om zodoende vrede te sluiten. En wie jarenlang onderhandelde met terroristen.

Israël heeft maandag zes leden van de radicaalislamitische Hamas–beweging uitgeschakeld. Bij een aanval in de Palestijnse Gazastrook werd een voertuig beschoten waarin de extremisten zaten. Twee Hamas–strijders raakten gewond, meldden ooggetuigen en hulpverleners.

Een woordvoerster van de Israëlische strijdkrachten bevestigde de aanval. Volgens haar is een voertuig geraakt waarin zich een „terreurcel” bevond die eerder maandag een raketaanval op Israël zou hebben uitgevoerd. De zelfgebouwde Qassam–projectielen kwamen in de Negev–woestijn terecht en richtten daar geen schade aan.

Hamas maakte bekend dat de slachtoffers van de Israëlische aanval lid waren van haar militaire tak Izz el–Deen al–Qassam Brigades. Een woordvoerder van de Hamas–beweging, die de Gazastrook controleert, sprak tegen dat de gedode personen raketten hadden afgevuurd. De Brigades kondigden vergeldingsacties aan.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: