Universiteit Leiden wordt halal

De Universiteit Leiden is deze week begonnen aan haar bekering tot de Islamistische Universiteit Leiden. In drie kantines wordt vanaf deze week halal eten geserveerd en de gebedsruimtes zullen beter worden aangegeven. Wanneer de minaretten voor het Pieter de la Court-gebouw worden geplaatst is nog niet duidelijk. Ook bestaat er nog onduidelijkheid wanneer Hamas begint met haar colleges Chemische Proceskunde.

De Universiteit Leiden serveert vanaf deze week halal eten. Ze doet dat in drie faculteitsrestaurants. Een daarvan is de kantine van het Pieter de la Court-gebouw, waar Sociale Wetenschappen zit.

Iedere dag serveren de restaurants andere gerechten die voldoen aan de islamitsche leefregels. De universiteit wil zo meer aansluiten bij de verschillende achtergronden van haar studenten.

Op de universiteit zelf gaat het er vooral om de voorzieningen meer aan te passen aan de allochtone studenten en om bestaande voorzieningen laagdrempeliger te maken. Halal voedsel introduceren in de restaurants van de universiteit, zichtbaar maken waar stilteruimtes zijn en de informatievoorziening aanpassen.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: