Goudse imam blijkt kinderpedofiel

Onthoofding zou op zijn plaats zijn.

Het openbaar ministerie heeft bij de rechtbank in Den Haag twee jaar cel geëist tegen een imam van een Goudse moskee die geprobeerd zou hebben een gelovige te verkrachten.

De gebedsvoorganger zou de jongeman bedwelmd hebben met een slaapmiddel, maar het slachtoffer werd bijtijds weer wakker.

Op 1 februari kwam de scholier de imam ’s avonds tegen bij een sportschool en biechtte hem op dat hij het avondgebed had overgeslagen. Hij ging mee naar de moskee, om het verzuim goed te maken. Op de kamer van de imam zou hij een glas met slaapmiddel gekregen hebben. Toen hij op het bed van de imam weer wakker werd, boog de geestelijke zich over hem. Hij zou de shorts van de man al naar beneden getrokken hebben.

De officier van Justitie achtte bewezen dat de imam de gelovige wilde verkrachten. De aanklager baseerde de beschuldiging op forensisch onderzoek dat aantoonde dat er slaapmiddel zat in de urine van het slachtoffer. De imam had zich ook verdacht gedragen door te vluchten naar een hotel in Roelofarendsveen toen de politie hem zocht.

De imam was gisteren niet op de zitting, want hij is twee maanden geleden door de IND naar Marokko uitgezet. Zijn advocate noemde de aangifte van de moskeebezoeker gisteren onbetrouwbaar. Ze zei dat de imam zelf slachtoffer is geworden van machtsspelletjes binnen de moskee, waar een gematigde stroming het aan de stok heeft met fundamentalisten. Verder suggereerde ze dat de moskee van de imam af wilde omdat ze geen trek had de rekening voor een ziekenhuisbehandeling van de geestelijke te betalen.

De officier gelooft niet dat de aangifte tegen de imam onderdeel is van een complot van zijn tegenstanders. Ze wees erop dat het slachtoffer geen leven meer heeft op school, vanwege de pesterijen van leeftijdgenoten. Bovendien heeft zijn vriendin hem vanwege de ontuchtaffaire laten vallen. Het is ondenkbaar dat het slachtoffer dat alles wil ondergaan, alleen maar om de tegenstanders van de imam te helpen.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: