Moslima’s eisen verbod op paaseieren

Geen kerstboom en paaseieren meer in openbare gebouwen als het aan zeven moslima‘s ligt. Vanwege de religieuze kledingvoorschriften moesten ze het symbool voor onderdrukking afdoen tijdens hun werk achter het loket. Om deze neutraliteit door te trekken eisen ze een verbod op de kerstboom en het uitdelen van paaseieren.

Ga toch een andere baan zoeken!

‘Als wij om de neutraliteit van de dienstverlening te garanderen geen hoofddoek mogen dragen aan het loket, dan eisen we dat er geen kerstbomen staan in de stadsgebouwen en er geen paaseieren meer worden uitgedeeld.’ Dat stelt Antwerps vakbondsvertegenwoordiger Badia Miri in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Miri is een van de zeven moslima’s die hun hoofddoeken moesten afzetten als ze aan het loket wensten te blijven werken.

Van de zeven personeelsleden van de stad Antwerpen die een hoofddoek droegen aan het loket, legden drie die af. Voor de anderen werd een andere functie gezocht. Niemand werd ontslagen. Toch is het verzet tegen de kledingvoorschriften, die in maart werden ingevoerd, nog steeds aanwezig. De zeven moslima’s dringen nu aan op de ‘daadwerkelijke handhaving van de neutraliteit van de dienstverlening’.

‘Het Antwerpse stadsbestuur stelt dat de neutraliteit in het gedrang komt als personeelsleden een kruis of een hoofddoek dragen’, zegt Miri. ‘Alleen ervaren wij dat enkel is opgetreden tegen de moslima’s. Als het stadsbestuur echt begaan is met de neutraliteit, dan mogen er geen kerstbomen of paaseieren meer komen op de werkvloer. Wij vragen een meldpunt voor alle overtredingen op de kledingvoorschriften.’

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: