Abu Doha blijft zitten waar hij zit

Vrijheidsstrijder Abu Doha kan alleen nog maar dromen van vrijheid. Zonder aanklacht zit hij al zes jaar vast wegens terrorisme en de rechter heeft vandaag bepaald dat dit ook voorlopig zo blijft. Geeft niet, want volgens zijn advocaat is zijn carrière toch al voorbij.

Een Britse rechter heeft donderdag verboden dat een Algerijn die al zes jaar zonder aanklacht of proces vastzit, op borgtocht vrijkomt. De Algerijn werd in februari 2001 opgepakt omdat hij van plan zou zijn aanslagen te plegen op het vliegveld van Los Angeles en de kerstmarkt in Straatsburg. Hij zou banden hebben met Osama bin Laden.

De rechter vond de detentie van zes jaar niet excessief, omdat de Algerijn de eerste vier jaar vastzat vanwege een nu verlopen Amerikaans uitleveringsverzoek en de laatste twee jaar vanwege de lopende uitzettingsprocedure. De Algerijn (44) had volgens veiligheidsdiensten een leidende functie in een mujahedeen-trainingskamp in Afghanistan. Ook leidde hij een terreurgroep in Afghanistan.

De advocaat van de Algerijn voerde aan dat terroristen zich niet meer zullen inlaten met zijn cliënt, omdat hij vast en zeker door de autoriteiten in de gaten gehouden zal worden. Daarom vormt de Algerijn volgens zijn advocaat geen gevaar meer voor de publieke veiligheid.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: