Allochtone studenten niet mengen, maar aanpassen

De Raad voor Werk en Inkomen roept dat allochtone studenten zich moeten aansluiten bij reguliere studentenverenigingen. Studenten van allochtonen studentenverenigingen hebben een minder gekleurd netwerk en daarom minder kans op een goede baan. Dit verklaart de vele moslims bij het Centrum voor Werk en Inkomen. CWI

Om een WW- of Bijstands-uitkering te krijgen van het CWI moet je wel verplicht solliciteren. Om dit te omzeilen is niet zo’n probleem. Afgelopen week kwam er een moslim met een baard – die langer was dan die van Sinterklaas – solliciteren. Van Allah mocht hij vrouwen geen hand geven.

Discriminatie op de arbeidsmarkt of voldoen aan de verplichte sollicitatieplicht?

Hoogopgeleide allochtone studenten kunnen beter aansluiting houden bij reguliere studentenverenigingen, dan dat ze eigen clubs oprichten.

Door zich apart te verenigen, maken ze minder kans op een goede baan omdat ze vooral in hun eigen netwerk opereren. Dat stelt de Raad voor Werk en Inkomen (RWI).

De laatste tien jaar is het aantal allochtone studentenverenigingen meer dan verdubbeld. De ongeveer tachtig clubs hebben samen vele duizenden leden. De bijna 125.000 allochtonen vormen een vijfde van de totale studentenpopulatie.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: