Explosieve dag in Irak: 57 doden

Het was een drukke dag in Irak. Niet met wederopbouwen, maar met het uitroeien van elkaar! Bij vier aanslagen zijn 57 doden gevallen en tientallen gewonden. Wat het er niet overzichtelijker op maakt is dat soennieten elkaar aan het vermoorden waren Slachtoffer

Zo hebben ‘duizend bommen en granaten’ van al-Qaida voor dood en verderf gezorgd in twee soennitische dorpen. Een imam en biddende moslims zijn door leden van Bin Laden’s netwerk ontvoerd en gedood.

Bij geweld in Irak zijn donderdag zeker 57 mensen omgekomen en zijn ook tientallen gewonden gevallen.

Bij een bombardement met mortieren en een aanval door zowat 100 militanten van al-Qaida op twee overwegend soennitische dorpen nabij Baquba zijn volgens de plaatselijke politiechef Ali Dliyan tegenover het persbureau Voices of Iraq zeker 25 Iraki’s gedood en 20 gewond. Een imam is ontvoerd en vermoord, net als drie mensen die aan het bidden waren. Een serie huizen en een moskee zijn vernield.

Bij een zelfmoordaanslag in Muqdadiya, ook in de provincie Diyala, kwamen zestien mensen om en raakten er dertig gewond. Een zelfmoordenaar had zich opgeblazen op een drukke markt, aldus de staatszender al-Iraqiya TV.

Bij bomaanslagen op Amerikaanse troepen in het noorden van Irak zijn volgens het VS-leger vier Iraakse soldaten gedood en elf Amerikaanse gewond. Ten westen van Bagdad werden bij gevechten een Amerikaans soldaat gedood en drie gewond.

In de stad Koet werden twee leden van een zelfde familie gedood en drie gewond toen mortiergranaten op een huis terechtkwamen.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: