Russen helpen bij genocide in Sudan

De Russen steunen de Arabische genocide tegen de zwarte bevolking in Darfur. Volgens Amnesty International worden Russische militaire helikopters gebruikt door de regering in Darfur om wapens naar de regio te brengen. Russische wapens!

Hiermee schendt Sudan het wapenembargo van de Verenigde Naties.

Ondanks het door de Verenigde Naties ingestelde wapenembargo stuurt de regering van Sudan nog altijd wapens naar de regio Darfur. Dat stelt Amnesty International in een vrijdag vrijgegeven notitie.

De mensenrechtenorganisatie liet weten dat ze over foto’s beschikt waarop is te zien dat in juli door Rusland geleverde militaire helikopters op een vliegveld in Darfur landen. Verder zijn er onder meer foto’s van Sudanese militairen die containers uit een Antonov 12-vrachtvliegtuig halen.

De VN-Veiligheidsraad stemde eind maart 2005 in met het instellen van een verbod op wapenleveranties aan alle strijdende partijen in Darfur. Het conflict in Darfur brak begin 2003 uit toen Afrikaanse rebellen de wapens oppakten tegen de regering in Khartum. De Sudanese regering begon daarop Arabische milities (Janjaweed) te steunen. Sindsdien kwamen meer dan 200.000 mensen om het leven.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: