‘Islamitische terroristen achter aanslagen India’

Vredelievende moslims uit Bangladesh zitten volgens de Indiase autoriteiten achter de aanslag in Hyderabad. De vrij onbekende groep Harkat-ul-Jehad-i-Islami zou de bommen hebben doen ontploffen.

De aanslagen in India zijn mogelijk gepleegd door moslimsextremisten uit buurland Bangladesh. Dat hebben de Indiase autoriteiten zondag gemeld. Bij de aanslagen zaterdag in de Zuid-Indiase stad Hyderabad kwamen zeker 42 mensen om. Tientallen mensen raakten gewond.

De autoriteiten noemden geen specifieke organisaties. Het wilde slechts kwijt dat de beschikbare informatie duidt op betrokkenheid van terroristische organisaties in Bangladesh. In de media noemen anonieme overheidsfunctionarissen de organisatie Harkat-ul-Jehad-i-Islami. Harkut zit volgens de Indiase autoriteiten ook achter een aanslag in Hyderabad in mei, waarbij elf doden vielen.

In Hyderabad ontplofte zaterdag een bom in een restaurant; een tweede bom ontplofte tijdens een lasershow in Lumbini park. Twee andere bommen konden voortijdig onschadelijk gemaakt worden.

In India bestaan spanningen tussen moslims en hindoes. Het conflict spitst zich toe op Kashmir, verdeeld tussen India en Pakistan. Beide landen leggen een claim op het hele gebied. Meer dan een dozijn radicale islamitische organisatie vechten voor Kashmirs onafhankelijkheid of voor een aansluiting met Pakistan.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: