Muqtada al-Sadr bekeert zich tot het christendom

Volgens een medewerker van al-Sadr bv. dwingen interne problemen de holding tot reorganisatie. Enkele muitende onderdelen, waaronder de aanslagen afdeling Mahdi, krijgen een heropvoedingscursus in Iran. In deze reorganisatieperiode zal al-Sadr bv. geen aanslagen uitvoeren voor een periode van maximaal zes maanden.

Waar hebben die Novum journalisten van tegenwoordig hun diploma gekregen? Het al-Qaida Instituut voor Objectieve Journalistiek? Ik mis alleen het bericht op de Economie-pagina waar de uitgave van aandelen van al-Sadr bv. wordt aangekondigd. Dat al-Sadr zijn gewelddadigheden stopt voor maximaal zes maanden verdient niet eens de titel ‘Militie van Al-Sadr legt half jaar wapens neer’.

Op die manier kan ik ook met een onzintitel komen!

Militie van Al-Sadr legt half jaar wapens neer

De sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr heeft de activiteiten in Irak van zijn Mahdi-militie voor maximaal zes maanden opgeschort. Dat heeft een medewerker woensdag gezegd. De militie is uiteengevallen in facties, waarvan sommige volgens de Verenigde Staten door Iran worden getraind. Aanvallen op het Amerikaanse leger en andere buitenlandse troepen zullen in de reorganisatieperiode niet plaatshebben.

Onderlinge strijd tussen sjiieten in de heilige stad Karbala kostte de afgelopen twee dagen meer dan vijftig levens. Iraakse veiligheidsofficieren gaven Mahdi-strijders de schuld van aanvallen op moskeebewakers, van wie een aantal tot de rivaliserende Badr Brigade behoort. Een woordvoerder van Al-Sadr ontkende betrokkenheid van de Mahdi-militie bij de gevechten en riep op tot een onafhankelijk onderzoek. De spanningen in Zuid-Irak nemen toe, nu rivaliserende sjiitische groeperingen in het olierijke gebied rond Basra elkaar de macht betwisten.

De Mahdi-militie werd kort na de Amerikaanse invasie van 2003 opgezet en is de actiefste en meest gevreesde gewapende sjiitische groepering. Volgens de VS heeft de militie duizenden soennieten uit hun huizen verdreven uit wraak voor soennitische aanvallen op sjiieten. De militie is in 2004 twee keer een opstand begonnen tegen de Amerikaanse troepen.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: